100
TV en Radio DBma 24 jun 2024
08:18:22

facebook-tvenradiodb

twitter-tvenradiodb

youtube-tvenradiodb

KinderNet

KinderNet • 3 driehoeken vormen een K

Kindernet was een Nederlandse televisiezender met kinderprogramma's. Het was de oudste commerciële zender van Nederland, en was tevens op plaatsen in Vlaanderen te zien. Kindernet ging van start op dinsdag 1 maart 1988.

Aan het eind van de jaren '90 sloot Kindernet een contract met Net 5 om samen een kanaal te delen. De naam werd veranderd in KinderNet 5 en de zender moest toen concurreren met Cartoon Network, Fox Kids (later Jetix, nu Disney XD) en Z@ppelin.

Kort nadat Kindernet in 2002 door MTV Networks Benelux was overgenomen is de zender Nickelodeon gaan heten. Kindernet was toen nog wel tijdelijk de naam van een peuterblok in de ochtend, maar dat ging na een tijdje Nick Jr. heten.

Uiteindelijk stopte Veronica vanaf 14 juli 2003 met uitzenden en ging Nickelodeon de vrijgekomen uren opvullen. Hierdoor ontstond een 24-uurs programmering. Via de satelliet is deze zender ondergebracht op de MTV-transponder en beschikbaar voor CanalDigitaal-abonnees. De kinderzender werd steeds populairder onder de doelgroep. De naam Kindernet verdween al snel geheel van de zender en werd vervangen door Nickelodeon en Nick Jr.

Nickelodeon zond 24 uur uit, maar John de Mol ging als het Nederlands Voetbalelftal uit speelde live uitzenden. Vanaf 1 augustus 2005 zou John de Mol zijn zender Talpa op het net van Nickelodeon uitzenden. Nickelodeon zond alleen nog maar van 05:00 uur tot 18:00 uur uit. Na 1 december 2006 ging Nickelodeon op het TV-kanaal van The Box (later Comedy Central) uitzenden, zodat dit Talpa meer ruimte over hield voor uitzendingen. Sindsdien zendt Nickelodeon tot 20.00 's avonds uit.

Vormgevingen / Huisstijlen (5)

Trapvormig logo
Kinno ligt op het logo
Blauw-oranje ei
Blauw-oranje radio
3 driehoeken vormen een K
KinderNet • 3 driehoeken vormen een K

Klokken

Voorgestelde wijzigingen (1)

  • Toegevoegd (door: Kenneth 't Hart, woensdag 31 augustus 2016, 10:49)
    Goedgekeurd, woensdag 31 augustus 2016, 10:57

oude videobanden inleveren